Hippit

Je eigen bedrijf starten?

Gefeliciteerd met deze beslissing!

Je bent bij de Kamer van Koophandel geweest en hebt net vastgelegd dat je een eigen bedrijf gaat starten. Dat is spannend! En daar komt een hoop bij kijken! Hippit helpt je graag een eindje op weg. Het beste is om een stappenplan te maken. Wat heb je allemaal nodig?

Als het goed is heb je al een naam bedacht voor je bedrijf.
De volgende stap is om een domeinnaam te bedenken voor jouw website. Want natuurlijk heb je een website nodig zodat jouw klanten je kunnen vinden. Bedenk daarbij dat het goed is om iets van je werkzaamheden of product terug te laten komen in de URL. Maak de naam niet te lang en zorg dat deze makkelijk te onthouden is. En hij moet nog beschikbaar zijn uiteraard! Denk aan .nl/.com/.eu/.nu. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden bijna oneindig.

Denk vast na over een logo en huisstijl. Welke kleuren spreken je aan? Wat denk je nodig te hebben aan drukwerk? Visitekaartjes, briefpapier of wellicht ga je alleen mail of facturen per mail versturen? Wellicht heb je het logo ook nodig op het bedrijfspand, op een auto of op kleding?

Voor de website kun je nadenken over de indeling, welke kopjes en pagina's heb ik nodig? Wat wil ik mijn toekomstige klanten vertellen en laten zien? Heb ik beeldmateriaal wat ik kan laten zien? Denk aan productfoto's of foto's van werk in uitvoering. Soms is stockmateriaal ook een mogelijkheid. Je koopt dan eenmalig foto's om deze op de website te mogen gebruiken.

Soms is het ook handig om flyers en/of brochures te maken. Deze kun je huis-aan-huis (laten)verspreiden of neerleggen zodat men weet dat je bestaat! Of als aankondiging van de opening van jouw bedrijf.

afspraak maken

Instagram